[U.S. Africa Command] Einblick in das U.S. Africa Command: Ein genauerer Blick auf Operationen, Ressourcen und Engagements in Afrika

Într-un articol publicat de Comandamentul SUA pentru Africa intitulat “United States Africa Command – Comandamentul SUA pentru Africa”, se evidențiază diferite aspecte ale operațiunilor și resurselor comandamentului. Articolul oferă informații privind resursele de personal, raportarea victimelor civile, comunicatele de presă și investigațiile. De asemenea, include linkuri către declarațiile de postură adresate Congresului din 2018 până în 2023, în care sunt prezentate obiectivele și prioritățile comandamentului.
Istoricul Comandamentului SUA pentru Africa este menționat pe scurt, oferind cititorilor o înțelegere a înființării și scopului său. Sunt prezentate direcțiile și personalul comandamentului, prezentând diferitele departamente și funcții din cadrul organizației. În plus, articolul menționează cooperarea în materie de securitate și programele suplimentare în care comandamentul se angajează pentru a menține parteneriatele și a promova stabilitatea în Africa.
Resursele disponibile pentru personalul AFRICOM repartizat la Stuttgart, Germania, și RAF Molesworth, Regatul Unit, sunt evidențiate, indicând sprijinul oferit personalului militar staționat în aceste locații. Articolul oferă, de asemenea, informații despre Biroul de cooperare în materie de securitate în curs de procesare, portalul AFRICOM, Garda și Rezerva, autorizația medicală în teatru, crearea de conturi de rețea, sprijinul contractual operațional, călătoriile în Africa și linkuri utile.
Trecând la operațiuni specifice, articolul menționează participarea Forței operative de bombardament la exercițiul African Lion 2023. Acesta afirmă: “Două B-1B Lancer ale Forțelor Aeriene ale SUA din cadrul Escadrilei a 7-a de bombardament au efectuat o misiune a Forței operative de bombardament în sprijinul exercițiului African Lion 2023 la 16 iunie 2023”. Misiunea a implicat survoluri de apropiere joasă și antrenamente de sprijin aerian apropiat cu armata marocană la Complexul de instruire TanTan.
În plus, articolul evidențiază angajamentul Comandamentului african al SUA în Somalia pentru a sprijini Guvernul federal din Somalia și a combate grupurile de insurgenți. În articol se afirmă: “La cererea Guvernului Federal din Somalia și în sprijinul angajamentelor Armatei Naționale Somaleze împotriva Al Shabaab, Comandamentul SUA din Africa a efectuat o lovitură de autoapărare colectivă în apropierea orașului Wayanta, Somalia, la 1 iunie”. În plus, la 26 mai, comandamentul a efectuat o lovitură aeriană împotriva militanților în cadrul operațiunilor cu Misiunea de tranziție a Uniunii Africane în Somalia.
Dans l’ensemble, l’article donne une vue d’ensemble des opérations, des ressources et des engagements du Commandement des États-Unis pour l’Afrique (U.S. Africa Command) en Afrique. Il souligne l’engagement du commandement en faveur de la coopération en matière de sécurité, du soutien aux nations partenaires et de la promotion de la stabilité dans la région.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *